DE HAAN - KVO 2-5 (29/09/2018)

We spelen tegen de voorlaatste in de rangschikking maar de spelers worden verwittigd dit niet als een zacht gekookt eitje aan te pakken. Het is vroeg en de spelers komen met slaperige ogen aan in De Haan. Het is een hele opdracht om ze wakker en alert te krijgen maar na de stevige opwarming heb ik de indruk dat we er toch zijn in geslaagd.

We vangen de wedstrijd aan met een goede focus en een gezonde portie agressiviteit. Dit resulteert al snel in mooi bij elkaar gevoetbalde doelpuntjes. Ik vind de tegenstander veel sterker dat hun ranking doet vermoeden en we creëren minder doelgevaar dan gewoonlijk. Wel zijn we deze keer zeer efficiënt. Beide ploegen spelen goed voetbal maar de strijd speelt zich vooral af op het middenveld. De flanken worden dit keer wel goed aangespeeld, maar er komt weinig doelgevaar uit en dit omdat beide ploegen goed staan te verdedigen.

Nadat Oostende dan weet te scoren nemen ze de bovenhand in de wedstrijd en bepalen ze die. Geregeld doordrukken en geregeld gewoon het spel controleren. De ploeg speelt vandaag een volwassen en goed gedisciplineerde wedstrijd. Opnieuw hebben we stappen gezet en dit smaakt naar meer.

Het eerste doelpunt wordt gescoord door Maarten na een mooie voorzet van Gorgi maar Jovi mag hier zeker de pre-assist claimen. Dan weet Kayo een verdiger uit te kappen en hij legt het balletje mooi naast de doelman in het netje. De tegenstander kan in het begin van het tweede quarter tegenscoren, maar Oostende, namelijk met Gorgie op aangeven van Khyano, zet dit recht in minuut 36. We gaan rusten met 1-3. Daarna is het belangrijk deze wedstrijd te controleren wat de jongens zeer volwassen hebben gedaan. In minuut 56 scoort Mohammed een mooi doelpunt en de tegenstander kan in 71 nog eens doorbreken en zo ook hun doelpuntje meepakken. De wedstrijd wordt beslist in minuut 78 door een doelpunt uit de combinatie van Mohammed. Een leuke zonnige voetbalmorgen hebben wij mogen beleven.