NIEK LOOPT VOOR GOEDE DOEL

niek

Trainer Niek van U11 is tijdens deze coronaperiode druk bezig geweest met een speciale uitdaging. Hij vertelt zelf wat en waarom:

"Het zijn bizarre tijden voor ons allemaal. Maar in mijn drukke agenda kwamen ze eigenlijk als geroepen. Ik heb er dan ook gretig gebruik van gemaakt om aan mezelf te werken. Ik trainde soms wel twee keer per dag. Het resultaat: 15 kilogram lichter op de weegschaal. Messcherp, met de Oostendse “sch”. En dat alles met één doel: de kustlijn aflopen.

67 kilometer van Knokke naar De Panne. Dat is de uitdaging die ik mezelf heb opgelegd. Eind juni is het eindelijk zover: dan gaan de loopschoenen aan en begin ik aan het gekste idee van mijn leven. De vrouw van mijn schoonvader gaat die t.v.v. 'Kom op tegen Kanker' afstappen!
Het zette me aan het denken en ik besliste dat ik hetzelfde traject wou lopen. Ondertussen volg ik een jaar lang het voedingsschema van “Fitmom” Delphine Steelandt en sinds januari dit jaar begon ik intensief te lopen. Eerst kleine afstanden, maar die werden steeds groter en langer. Sinds de lockdown ben ik volledig los geslagen. Ik ging sporten en lopen en investeerde zowel in mijn lichaam als mijn materiaal. Gezien mijn blessuregevoelige voorgeschiedenis combineerde ik mijn looptraining ook met fiets- en krachttraining.

Het waren de meest intense zes maanden van mijn leven tot nu toe, maar ik geniet er nog steeds elke seconde van. Fysiek klaarstaan voor wat komen gaat, was een race tegen de klok. Ik vormde mezelf in zes maanden tijd om tot een ultraloper. Waarom ik dit allemaal doe? Omdat lopen leuk is 🤪🤔" #zotzijndoetgeenzeer

We wensen Niek veel succes komende zondag 28 juni. Wie hem wil steunen of komen supporteren kan hieronder zijn vooropgesteld schema consulteren:

9u00: Duinkerke

10u30: Nieuwpoort

12u00: Oostende

14u15: Blankenberge

15u30: Heist

16u30: aankomst Zwinhoeve

Uiteraard gaat het hier om een schatting.